Ananas, watermeloen en Bossche Bollen

Oef, even wat rust en eindelijk tijd voor een update. De laatste versie van Liefde en watermeloen ligt weer bij de redacteur. Het is nu wachten op de proefdruk. Dat is de allerlaatste fase waarbij ik op foutjes mag zoeken en daarna gaat het manuscript naar de drukker. Ik heb er ontzettend veel zin in! 24 mei komt het boek uit. Staat hij bij jou al op je leesplankje?

Slipperdagen en Zomerjurken
En er is nog meer nieuws! Voor de zomerse schrijfbundel Slipperdagen en Zomerjurken heeft Lisanne Stam een schrijfwedstrijd uitgeschreven. Heb je de cover al gezien? Ga maar eens vlug kijken. Hij is ontworpen door Anouk van Another View.
Naast mijn verhaal, zullen Lisanne, Renée Olsthoorn en Saskia M.N. Oudshoorn ook een bijdrage leveren aan de bundel. Er komen bovendien vier verhalen bij van de winnaars, op 17 maart bepalen wij wie dat zijn. Er zijn al wat verhalen binnengekomen en ze zijn ontzettend leuk. Ik vind het lastig om te moeten kiezen. Het liefste zou je ze allemaal willen bundelen. Maar goed, we mogen er maar vier selecteren. Mocht jij je verhaal hebben ingestuurd: Je bent al een topper omdat je meedoet! Weet dat het ook een kwestie van smaak is of jouw verhaal het haalt of niet en laat je niet door een eventuele afwijzing ontmoedigen.
Ik kom er een beetje laat mee, maar mocht je nog een leuk zomers verhaal op de plank hebben liggen dat zich in eigen land afspeelt, lees dan even hier de voorwaarden op de website van Lisanne Stam en doe vooral mee!
Je kunt je verhaal nog tot 1 maart inleveren.


Bossche Bollekes
Mijn verhaal speelt zich af in Den Bosch en heet Bossche Bollekes. Het gaat over de zusjes Vera en Katja. Vera runt een yogabedrijf, maar de zaken gaan niet goed. Er is een nieuwe sportschool geopend en de eigenaar schijnt een lekker ding te zijn. Niet dat Vera daar wat aan heeft, want ze verliest er al haar, voornamelijk vrouwelijke, klanten door. Ze brengt noodgedwongen de zomervakantie in eigen stad door en die wordt anders dan ze had verwacht.


Foodie
Je zult vast denken: Ananas, watermeloen, Bossche bollen. Wat heeft die Isabelle toch met voedsel? Ik weet het eigenlijk ook niet. Voer voor psychologen, zal ik maar zeggen. Ik moet trouwens toegeven dat het lang geleden is dat ik voor het laatst een Bossche Bol at. Ze zijn vreselijk machtig en ik probeer die laatste zwangerschapskilootjes eraf te werken. Gelukkig kun je er als schrijver heerlijk op los fantaseren en kun je dankzij de personages doen alsof je nog geniet van die lekkernijen.

Ananassen
Tot slot nog een mooie aanbieding: De paperback van Liefde en ananas is al een tijdje afgeprijsd van 15 euro naar maar liefst 7,99. Dus mocht jij hem nog niet in huis hebben dan is dit je kans!

Projecten 2023

De beste wensen allemaal!

Het jaar 2022 stond voor mij in het teken van mijn lieve dochter Nina. Het was een fantastisch, spannend, maar ook vermoeiend jaar waarin mijn prioriteiten verschoven en ik een nieuwe balans moest zoeken.

Toch heb ik niet stil gezeten. Laat me niet vallen werd uitgebracht en ik heb mij bezig gehouden met het herschrijven van Liefde en Watermeloen, dat 24 mei in de winkels komt te liggen. De laatste versie gaat dit weekend naar de redacteur. Superspannend natuurlijk!

Maar eerst…

Volgende week (14 januari) zal ik aanwezig zijn op het Koukleum Evenement in de HuB in Kerkrade. Ik verheug me hier ontzettend op. Het is heerlijk om naar een evenement te kunnen waar zowel auteurs als lezers aanwezig zijn.
Wil je mijn boek Liefde en ananas kopen en/of laten signeren, dan is dit het moment! Aan de eerste twee enthousiaste kopers geef ik een tas vol ananasgoodies! Natuurlijk kun je ook bij mij langs om gezellig met mij te babbelen of mij iets te vragen over mijn boeken.

Aankomend weekend mag ik ook iets leuks onthullen. Een tipje van de sluier: Ik ben samen met mijn schrijfbuddies, ook wel bekend als de schrijfdozen: Lisanne Stam, Renée Olsthoorn en Saskia M.N. Oudshoorn, bezig met een leuk project. Het is nog geheim, dus ik hou mijn mond nu, maar je komt er snel genoeg achter!

En verder ben ik bezig met een boek dat zich in Eindhoven afspeelt. De werktitel is Hartje Eindhoven, maar misschien wordt dat ook wel de echte titel, want ik begin me er behoorlijk aan te hechten. We zullen het zien. Ik moet vooral tijd maken om het te schrijven!

De kerstfruitboom

Zondag vierden wij Sinterklaas. Dat terwijl de goedheiligman al lang vertrokken is om van de Spaanse zon te genieten. Ik was liever met hem meegegaan.

De reden van uitstel was mijn kleine, kruipende infectiehaard, die alle beestjes van de opvang meeneemt.

Maar we zijn weer beter en we hadden er zin in! Het is bij uitstel wel te hopen dat niemand mandarijnen of iets dergelijks in de dichtgeplakte of met gips gevulde surprise heeft gedaan. Het zou niet de eerste keer in onze familiegeschiedenis zijn dat een surprise bijna wegliep vanwege een verschimmeld fruitstuk. 

Onze familie is verdeeld in twee groepen: degenen die alles op het laatste moment in elkaar flansen: yup, schuldig!

En degenen die er weken over doen en er echt iets prachtigs van maken.

Ik had geluk! Mijn zus had mij en ze hoort bij die laatste categorie. Ze had er weer iets geweldigs van gemaakt.

Herken jij mijn boektitels in deze surprise?
Het hondje Pasta uit Laat me niet vallen!

Geen bedorven fruit dus, wel mooie papieren! En met als kers op de taart (ik schreef bijna kerst op de taart) een prachtige kerstboom waar ze zelfgeschilderde kerstballen in had gehangen.

Leuke watermeloenkerstballen. (Is dat geen mooi scrabblewoord? )

Hoe vier(d)en jullie Sinterkerst?

Fijne feestdagen!

Baby’s, feelgood en watermeloen

Het was een tijdje stil van de kant van deze feelgoodauteur, maar daar ben ik weer! Uiteraard heb ik niet stil gezeten. Ik heb een heus mensje gebaard en er is een tweede boek van mij als e-book op de markt gekomen: Laat me niet vallen. Maar er is meer nieuws!

Waarom was het stil?
Je kent vast wel die mooie verhalen van vrouwen die fluitend de zwangerschap doorlopen? Je weet wel, die vrouwen die stralen en barstens vol energie zitten? Nou, helaas was ik niet een van die vrouwen. Nee. Ik was moe, moe en nog eens moe. Rond zeven uur ging ik al naar bed en ik had er makkelijk de hele dag in kunnen blijven, ware het niet dat ik moest werken. Bovendien was ik zes maanden lang misselijk. Maar desondanks heb ik niet stil gezeten. Mijn energie ging naar een zeker project van de fruitserie. Als je mij op Social Media volgt heb je waarschijnlijk al gelezen dat ik druk bezig was met het schrijven van een fruitig boek.

Boekbaby
In april volgde de bevalling en dat was er niet bepaald eentje zoals je weleens in Hollywood-films ziet. (Iedere keer als ik een bevalling op tv zie, moet ik lachen). Ik zal je de details over mijn horrorbevalling besparen. Het gaat om het eindresultaat. Onze prachtige dochter waar ik niet meer zonder kan en als ik die bevalling daarvoor opnieuw moest doen, dan deed ik het zonder gemaar! Nina is een ontzettend lief, sociaal meisje en een echt lachebekkie.

Vlak na de bevalling werd er nog een baby geboren. Mijn tweede boekbaby: Laat me niet vallen! uitgegeven als e-book bij Zomer en Keuning. De recensies zijn fantastisch. Als feelgoodauteur kun je natuurlijk niet beter wensen. Wat ik soms wel lastig vond was om het promoten van het boek te combineren met het verzorgen van mijn baby. En dat laatste heeft natuurlijk mijn prioriteit!

Bij een nieuwe profielfoto hoort natuurlijk een update

Schrijfprojecten
Inmiddels is Nina zeven maanden oud. Ze gaat twee dagen in de week naar de opvang en is anderhalve dag bij oma. In het begin was ik ongerust. Mijn kostbaarste bezig zomaar uit handen geven! Maar het bleek onnodig. Ons sociale meisje vindt het ontzettend leuk bij andere kinderen en ze slaapt er beter dan thuis. Ik ben weer begonnen met mijn werk en in de avonduren volg ik een cursus SEO (die ik hier op deze website hoop toe te kunnen passen). Daarnaast heb ik maar liefst drie schrijfprojecten in mijn hoofd. Het is een kwestie van uitwerken. O ja en van tijd hebben. Dat is ook een dingetje. Maar dat komt goed. Binnenkort ga ik een dag per week minder werken en gaat Nina een dag per week meer naar de opvang. Dat betekent dat oma iets meer rust krijgt en mij op mijn vrije dagen kan helpen, zodat ik aan het schrijven toe kom. Die lieve oma ook, wat zou ik zonder haar moeten doen?

Liefde en Watermeloen

Zoals ik hierboven al vertelde heb ik tijdens mijn zwangerschap een boekproject afgerond. Liefde en Watermeloen. Vorig jaar vroeg ik in een poll welk stuk fruit de lezers het liefste terugzagen en de watermeloen kwam daar het vaakste in terug. En vandaag tekende ik het contract!
De verwachting is dat dit boek voorjaar 2023 zal worden uitgegeven. In paperback en als e-boek. Ik wacht nog op de officiele datum. Zodra ik meer informatie heb hou ik je op de hoogte.

Zo nu ben je volledig up-to-date geïnformeerd. Binnenkort dus meer boekennieuws. Hou mijn website en socials in de gaten!

Laat me niet vallen

Nog maar tien nachtjes slapen en dan verschijnt mijn nieuwe feelgood ‘Laat me niet vallen’.

Omschrijving:

In het studentenhuis van Femke in Milaan zijn twee zaken verboden: mannen en honden. Toch treft ze beide in het huis aan. Femke houdt zich graag aan de regels, maar tegen het straathondje Pasta kan ze geen nee zeggen. De knappe kerel die stiekem door het huis sluipt is een heel ander verhaal, die zet ze zonder pardon het huis uit. Ze vertrouwt hem voor geen meter. Als ze hem later op haar werk opnieuw tegen het lijf loopt, komt haar innerlijke karateka boven borrelen. Ze laat hem keihard vallen – maar dat had ze beter niet kunnen doen…

Nieuwsgierig? Laat me niet vallen zal vanaf 6 mei als e-book verschijnen.
Lees het gratis op Kobo Plus!

Schrijven: Van idee tot uitwerking

Vraag me of ik een neushoorn voor me wil zien en ik heb er meteen een beeld van in mijn hoofd. Maar vraag me om het vanuit mijn hoofd op papier te zetten en opeens weet ik het niet meer zo zeker. Waar zit die hoorn precies? Heeft hij er misschien twee? En waar zitten die oren dan? Iets tekenen zonder een voorbeeld, dat lukt me nog niet! Het is denk ik een kwestie van oefenen.
En zo gaat het ook met het schrijfproces. Een prachtig idee vormt zich in mijn hoofd alsof er een film wordt afgespeeld.
Enthousiast wil ik het op papier zetten. Maar dan komt de uitdaging om die driedimensionale beelden die zo duidelijk lijken om te zetten in woorden.
Soms lukt het me aardig om het idee te benaderen, maar het is nooit precies zoals het er in mijn hoofd uitzag. Er staat me maar één ding te doen. Heel veel blijven oefenen. Al ben ik bang dat je als schrijver nooit bent uitgeleerd.

Fruitig nieuws

Wat gaat de tijd snel. Het is alweer bijna twee maanden geleden dat ik debuteerde met ‘Liefde en ananas.’ Een spannende, maar ook een heel fijne periode. Wat heb ik veel leuke reacties gekregen! Ik ben erg dankbaar dat ik dit allemaal mag mee maken.
Ondertussen zit ik natuurlijk niet stil. Ik heb ander werk geschreven, waarover ik binnenkort meer zal vertellen, dus stay tuned!
Meer fruitig nieuws: Op Instagram hield ik een poll over welk stuk fruit de lezers terug willen zien in deel 2 en het resultaat was de watermeloen. Tja, ik wil natuurlijk niemand teleurstellen. De klant is koning. Watermeloenen zullen het zijn.

De vloek van Anna Ananas?

Sinds het verschijnen van mijn debuut Liefde en ananas ontvang ik van mijn vrienden de grappigste ananasobjecten! Ananaskaarten, ballonnen en deze leuke ananassokken. Ik moet er erg om lachen, omdat Anna, de hoofdrolspeler uit het boek precies hetzelfde is overkomen. Ben ik nu door mijn eigen boek tot eenzelfde lot veroordeeld?